Speciale behandelingen

Zeepmassage 50 min / €50
Na ongeveer een verblijf van 10 minuten in de sauna neemt u plaats op een tafel waar u overgoten wordt met warm water om vervolgens het scrubritueel te ondergaan met een speciale Turkse scrubhandschoen  Dit zorgt ervoor dat de oude huidcellen verwijderd worden. Na de scrub wordt u op traditionele Turkse wijze met de zeepzak en olijfzeep ingezeept. Een deken van zeep bedekt uw lichaam. Door middel van een heerlijke massage raakt uw lichaam in een diepe ontspanning. De behandeling wordt afgesloten met een heerlijke thee en Turkse lekkernij. De scrubhandschoen krijgt u mee voor thuis.
Zeepmassage 80 min  / €80   
Na ongeveer een verblijf van 10 minuten in de sauna waarbij de poriën zich openen en daardoor het lichaam via de huid afvalstoffen kwijt kan, start u de behandeling vervolgens met een ondersteunend gezichtsmasker. Daarna neemt u plaats op een tafel waar u overgoten wordt met warm water om vervolgens het scrubritueel te ondergaan met een speciale Turkse scrubhandschoen. Dit zorgt ervoor dat de oude huidcellen verwijderd worden. Hierna vindt de inzeping van de achterkant van het lichaam plaats met natuurlijke vlas. Deze wordt zacht gemaakt in olijfoliezeep en zorgt voor een bijzonder gevoel op de huid. Na de scrub wordt u op traditionele Turkse wijze met de zeepzak en olijfzeep ingezeept. Een deken van zeep bedekt uw lichaam. Door middel van een heerlijke massage raakt uw lichaam in een diepe ontspanning tezamen met een ontspannende hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een heerlijke thee en Turkse lekkernij. De scrubhandschoen krijgt u mee voor thuis. 
 
 
Pirtsmassage en zeepmassage volgens Russische traditie.   120 min / €120
 
De pirtsmassage is een gezondheidsritueel afkomstig uit Rusland dat bestaat uit een opgietritueel en massage waarbij warme thee is gemaakt van berken- en/of eikentakken die een heerlijke natuurlijke geur afgeven. Met deze berkentakken wordt zowel opgegoten waardoor de temperatuur en luchtvochtigheid in de cabine stijgt alsook met de berkentakken verschillende massagetechnieken uitgevoerd worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van warm-, lauw- en koud water. Deze massage doet de spieren ontspannen, helpt bij pijn en spanningen en wekt de bloedcirculatie op. 
Dit ritueel wordt afgewisseld met een zeer speciale zeepmassage waarbij natuurlijke materialen gebruikt worden zoals vlas en berken. 
 
Dit ritueel heeft meerdere gunstige effecten op het lichaam: 
  • berkensap zuivert een gevoelige huid;
  • zuivert de lucht en werkt helend voor de luchtwegen;
  • het sap van de berk bevat krachtige eigenschappen waardoor het een effectieve natuurlijke behandeling kan zijn voor huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. De gespannen huid vermindert en de klachten nemen af bij frequente toepassing. Tevens kan het effectief zijn bij hoofdroos of andere haarklachten. 

De zeepmassage heeft de volgende effecten:

– Een diepe reiniging van het lichaam en een ontspannen geest met behulp van vlas en berkentakken.